Blogglivet börjar!

I dag är dagen, dagen då jag för första gången skriver ett blogg inlägg i min nya, självständiga blogg!

 

Att komma igång med en egen blogg, med egen webadress, egen design och allt som följer med har jag både gått och tänkt på samt tjatat om ett bra tag!

Igår satt jag några timmar med att registrera adress, designa och lura ut hur detta egentligen funkar, men jag tror att jag har klarat dette ganska OK, eller vad tycker ni?

 

Idag tänkte jag bryta ”blogg isen” med att ge er en inblick över vem jag är, vad bloggen kommer att innehålla och vad jag vill med denna blogg.

 

Missförstå mig inte, jag är inte helt grön på blogging! Jag hade en blogg tidigare, via sportfiskeforum.se, i denna bloggen gav jag senaste uppdateringar om mina fisketurer, men det var det.

I emmathinkfishy.com bloggen kommer jag att föra en fiskedagbok med rapporter och då även dom turerna som går åt skogen, inte bara när jag sitter med en högryggad abborre i händerna, här får du se ”bakom kulisserna” hos en sportfiskejournalist (som jag garanterar, inte alltid går som man tänkt sig!). Förutom rapporter om både hur jag tappade storfisken eller fick den där stora abborren, kommer jag att ge massor av fisketips, prata mycket produkter som är relaterade till fiske och friluft, tankar och frågeställningar som handlar både om fiske som livstil och kanske helt andra grejer!

Bild2

 

Jag måste också erkänna att jag blir lite provocerad över dagens hetaste bloggar som handlar om fåfänga brudar vars liv handlar om det yttre och som skapar vansinnigt förvridna bilder av hur unga tjejer ska vara/se ut idag…

 

Med min blogg vill jag visa att det finns så mycket mer coolt att lägga sin tid på, att man inte måste pumpa upp läpparna efter ett porträtt på Kalle Anka för att känna sig bra med sig själv, att man kan faktisk våga att sticka ut, våga göra galna saker och framför allt vara stark som individ med det man älskar och brinner för!

 

Igen, missförstå mig rätt: Jag är ingen brud som är emot fina kläder och avstår 100% från smink och hatar män!

Visst jag uppskattar att klä upp mig för en middag eller fest, jag gillar träning, jag säger inte nej till ett glas champagne och jag har faktisk en liten sminkväska…

MEN, jag skulle aldrig spendera en hel Lördag på att snusa runt i stan och shoppa kläder slaviskt efter en lista från senaste mode magasinet – jag är 100 gånger hellre ute i naturen, jag behöver inte platta håret och kränga på mig mina minsta jeans för att gå ut och handla, jag finner smink och mode diskutioner otroligt ointerresant och till sist – jag bryr mig inte så jäkla mycket om hur andra tycker jag ser ut eller om vad jag har för klädstil.

 

Jag har en stark mening om att dagens ungdom har alldeles för mycket fokus på vilka kläder du använder, hur du ska sminka dig och vilken kropp du ska ha.

Allt detta är ju bara ytligt och blir det publiserat något om kläder i min blogg, då är det om den senaste Fjällräven byxan eller den där super vindtäta Simms jackan!

 

Så, då är det dags att sammanfatta dessa meningar:

Detta är INTE en Rosablogg, detta är en blogg om min livstil som sportfiskare och friluftsmänniska, trogtvis en ganska ovanlig livstil för en 27 årig tjej… Jag varnar för bilder och filmklipp på slemmiga fiskar, flera av dessa med många vassa tänder, oftast väldigt påklädda bilder av mig (större delen av året är det ju mycket väder här i Skandinavien?), lite klumpigheter och kanske till och med brutna naglar och en blodig hand efter ett felaktigt gälgrepp!

 

Nog om vad jag ska och ska inte skriva om:

 

Jag heter Emma och är en sån där helt galen sportfiskenörd, jag lever och andas för detta nog så speciella intresse (som har plågat mig i över 10 år..) och att denna passion blev så starkt att jag ar tvungen att låta jobbet formas efter detta.

Jag arbetar nämligen som frilanserande sportfiskejournalist, det vill säga att jag lever på att skriva artiklar om fiske för olika tidningar i Europa.

Min största samarbetspartner idag är den norska tidningen Alt om Fiske, som jag publicerar ett flertal artiklar i varje månad.

Jag skriver också för den svenska tidnings giganten Fiskejournalen och listan fortsetter desto längre söderut i Europa vi kommer.

Så med andra ord: mitt liv är sportfiske och om jag inte står med ett spö i handen, så skriver jag om det…

Bild1

 

Emmathinkfishy.com är en blogg för likasinnade i både Norge och Sverige (därför jag valt .com…), men jag skriver på svenska, jag är ju född i detta land…

Efter erfarhet så går det ju fin fint för en norrbagge att läsa svenska, men det blir plötsligt ganska jobbigt för en svenne att läsa norska, eller hur?

Skriften är på svenska delvis också för att detta hanterar jag bäst grammatiskt, ”men jag skriver ju norska artiklar”? Ja, men jag har sån tur att dom duktiga peronerna på Alt om Fiske är så snälla att dom rättar upp min ”svorska” innan publicering!

Så till slut!

Hjärtligt välkomna till min egen blogg och jag är evigt tacksam för alla läsare jag får, det är ju helt otroligt roligt att ni tar er tid för att läsa vad jag har att skriva!

Om du vill ha senaste fiskerapporterna (även om det skiter sig totalt), fisketips, omtaler på fiske/frilufts produkter, lite diskutioner kring utvalda ämnen och till och med kanske lite provokation, så hoppas jag du fölger med på denna blogg resan!

 

Tack, tack och tack för att ni läser, och lämna mer än gärna kommentarer om vad ni tycker, vare sig det är fina ord eller kritik!

 

Think Fishy/

Emma

 

Skitt Fiske

29 thoughts on “Blogglivet börjar!

 1. Hej Emma.. 😀 så kul att läsa om dig & ditt fiskeintresse!! 😉☺ Hoppas du mår bra & att vi kan ses snart❤ Stor kram Marina❤😘

  Like

 2. Endelig, Emma! Jeg gleder meg til å følge deg på bloggen. Jeg håper at mange sportsfiskere vil gjøre det samme. Det er få damer som vet så mye om hvordan de skal lure rovfiskene som deg, og som er en så dedikert sportsfisker. Skitt fiske!

  Like

 3. Bra där emma. Som talesättet går en kvinna som älskar jakt och fiske är inte konstig hon är en gåva sänd från gud. Lycka till.

  Like

  1. Tack Pål!
   Detta ämnet kommer jag garanterat att ta upp flertal gånger i bloggen!
   I febr är jag tyvärr på väg till Thailand!
   Säg till om det kommer flera seminarier lite längre söderut :-).

   Like

 4. Hei Emma!
  Har lest mange av dine artikler. De er alltid veldig inspirerende og lærerike. Ikke minst får jeg lyst til å prøve nye teknikker. Stå på!

  Beste hilsen fra Ketil Wermskog

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s