Fiskare i ekstas.

Jag vill börja med att tacka alla för den extremt positiva responsen jag fick igår när jag lanserade mitt första inlägg!

Fortsätt så! Nej men, tack och återigen tack, det betyder mycket för en fiskeflicka!

 

Men nu till något helt annat såhär på Fredags eftermiddagen.

Något som vi sportfiskare erfarar mycket av är en så kallad känslomässig berg-o-dal bana!

Vi kan ibland få så mycket adrenalin som pumpar runt i våra kroppen att vi känner oss nästan höga på ett lyckorus, men vi kan också bli så frustrerade och krossade att vi har lust till att knäcka spöet i tusen bitar för att sedan gå och lägga oss i en mörk liten låda…

Allt detta hänger på om vi lyckas lura upp just ”den där” fisken eller om det potentiella peronbästat trillar av kroken eller ryker av linan!

Ibland klantar vi till det själva, andra gånger kan vi inte styra en skit, men det som är typiskt för en sportfiskare är att skylla på prylarna eller någon annan…

 

Men idag tänkte jag fokusera på dom glada ögonblicken, just för att jag börjar bli deppig när jag tänker på dom där fina fiskarna som kom undan… Dom gångerna hade jag dålig utrustning…

 

När vi ser att den fisken, som vi kämpat för så länge glider in i håven, fylls man utav en helt overklig känsla! Man blir varm, onödigt glad och man kan inte stå stilla.

DSC01427

Jag kommer ihåg när jag var 15 år och det jag ville ha mest var en havsöring, det kvittade hur stor den var. Jag kastade och kastade ute vid mina föräldrars sommarstuga, men fick bara makrill typ.

Men så en dag hugger det till på det lilla silldraget, rätt nedanför fötterna på mig!

Jag skriker så att farsans öron ramlar av efter håven.

Öringen glider in i håven och den är inte så lång, men fet!

Jag blir så lycklig att jag blir tvungen att ta en ganska så ful dans där ute på klipporna.

Den här känslan fick man mycket ofta när man var yngre, att man bara skakade av adrenalin och lycka!

 

Jag måste faktiskt erkänna att denna känslan som är så sprudlande, just den man fick i starten av fiskekarriären, ser man inte så mycket till längre?

Den hysteriska glädjen har gått över till en mer sansad prestations bekräftande?

Liksom ”jepp, där satt den, vad bra jag fiskade!”, känner någon igen sig?

Men så dyker dom här hysteriska ögonblick upp , ibland, när man minst anar det!

Det behöver inte ens vara ett nytt personbästa, utan kanske bara en speciell situation där man lyckades trots alla odds.

Men när den lyckan kommer är det precis som om att bli nyförälskad i fisket igen och man bara skakar, jag gillar när man skakar och nästan inte kan prata…

 

IMG_0221

När jag tänkt över detta, att den ”lugna lyckan” kommit smygande genom åren, har jag tagit mig i kragen och undrar om jag har börjat ta fiskeglädje för givet?

 

Fiske handlar ju bara inte om att ta ex. Antal stora fiskar per tur eller per år, att dom mindre bara är hinder mellan dom stora. Man har ju klarat att fiska sitt bete såpass att man har lurat en levande varelse att tro att det är mat?

Utan dom mindre fiskarna hade det ju vart fruktansvärt livlöst att fiska, för storfiskarna hoppar ju inte direkt upp i båten! Vi vet alla att bakom varje storfisk ligger många timmar, slit och kalla händer bakom… Men det blir ju som bortglömt när den väl ligger där i håven.

IMG_6431

 

Så det är viktigt att uppskatta alla dagar ute på vattnet, alla fiskar man får, ta inte dom mindre fiskarna för givet och framför allt: släpp dig lös när den där stora kommer upp, bli skogstokig, skratta ihjäl dig, ta en dans, hoppa i vattnet.. Vad som helst, det är ju så roligt!

 

När jag och mina kompisar är ute och fiskar tar det rum väldigt mycket sarkasm, ironi och jävelskap… Det är ju konstant en tävling, vem som lyckas, vem som blankar m.m.

Det är alltid lite farligt när man retar någon, så slutar dagen med att den retade sitter med storfisken i knäet… Då är det inte kul att vara den som retar, för detta får man höra, man får höra det i flera år!

IMG_2597

 

Men även om vi retas och jäklas med varandra, så tycker jag det är en fantastisk känsla när någon i båten lyckas! Att se sina vänners fiskeglädje som bara sprutar runt i atmosfären är nästan lika roligt som att få sin egen storfisk, detta gör liksom fisketuren!

Jag älskar dom som verkligen ballar ur när dom landar drömfisken, dom som inte helt vet vart dom ska ta vägen och det bästa är att sådana människor smittar av sin glädje så enormt! Detta är helt underbart!

IMG_1099

 

Så tänk över detta, uppskatta allt och häng på någon annans lyckorus, för det är faktiskt skit roligt!

 

Och ännu ett extra tack till dom härliga sportfiskarna och bloggarna Tim Trutta Hellström (timtruttatrolling.blogg.blogspot.se) och Roffe Nolgren (fiskeroffe.wordpress.com) som varit så snälla och delat min blogg på sin egen!

Också tack till Alt om Fiske, Fiskejournalen och Fisheco som spridit ryktet om min nya blogg!

 

Ha en riktigt go helg!

Think Fishy/

Skitt Fiske

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s