Vårigt drop shot fiske på isen!

Först vill jag börja med att säga ”WOW”! Vilken fantastisk respons mitt förra inlägg fick, massor av engagemang och positiv feedback!

Man blir ju riktigt taggad av att alla blir så engagerade, så allt ert engagemang har faktiskt fått min boll i rörelse när det gäller Akersvannet.
Jag fick sökt mig till en förvaltningsplan på nätet över Akersvannet med hjälp av en mycket engagerad fiskekamrat och denna planen ska noga undersökas och personer + föreningar ska kontaktas, i hopp om att vi kanske kan hjälpa Akersvannet på traven? Det hade väl vart fullständigt underbart??

Men mer uppdateringar om detta kommer längre fram!

Idag vaknade jag med en stark vårsol som lyste in i sovrummet, det var ingen tvekan om att arbetsdagen skulle tillbringas ute på isen. Detta är dom allra bästa dagarna på jobbet, vara ute och samla ihop artikel bilder!

Efter grannens rapport från helgen besökte vi ett litet skogstjärn som jag senast besökte för 6 år sedan… Här skulle man kunna lura upp ett par abborrar!

På dom lite större sjöar i området är isen just nu mycket osäker, men isen här var perfekt!

Idag fick jag riktiga vår vibbar ute på isen! Solen stekte och man kände verkligen att det värmde om kinderna, till och med lilla mopsen Molly kunde få följa med ut!

Min absoluta favorit metod på isen efter abborre är Drop Shot fiske med ett litet haspel spö och haspel rulle…
Att denna tekniken kanske inte var den allra bästa just för denna sjön spelade ingen roll.

Under dagen bet flera mindre abborrar på, men dom var riktigt försiktiga idag, jag kan knappt räkna hur många som bara drog i jigg svansen…

Abborrserie

Min däremot drog ett härligt gäng med abborrar på pimpel, agnat med maggots.

Men! Efter en stund kom jag på att jag hade glömt det allra viktigaste när man ska ut och samla artikel bilder… Nämligen kameran! Det är ju ganska proffsigt gjort som sportfiskejournalist när man ska ut på jobb….
Som tur var (ironiskt nog..) fick vi inga monster till abborrar, det hade ju vart ganska illa att behöva ta sådana publicerbara bilder med mobil kameran….?

Men trots glömska och halvtrögt fiske fick jag en otroligt uppfriskande och härlig vårdag som arbetsdag idag!

För en gång skull så hoppas jag att isen ligger lite till, så att man kanske hinner få några riktigt fina bilder av riktigt fina abborrar!

Har du bra is hos dig och är i abborr-humör?
Testa drop shot: är du på en sjö med stort monster abborr potential och förhållandena dom rätta, så kommer du regera med drop shot riggen!

Se illustrationen nedan om hur du riggar och knyter upp tacklet!
Fiska så nära bottnen som möjligt, nu när det fortfarande är riktigt kyligt i vattnet och fiska med små, försiktiga rörelser!

StudioDropShot.

Think Fishy/
Emma
Skitt Fiske

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s