Prylar, Prylar och Prylar!

Igår tog jag tag i ett projekt som jag inte direkt sett fram emot, men som var mer än nödvändigt…. Nämligen att städa och organisera fiskeboden ute på parkeringsplatsen!

 

Sedan sommaren 2014 (när boden byggdes) har prylarna blivit slängda in, man har tagit en ny dragask och fyllt med sina favoriter inför varje fisketur och allt var bara en enda röra…

Ja, det var så illa att man inte kunde gå in där!

 

Men som sagt, igår kom hyllor och spöhållare upp, alla lådor kontrollerades och jiggar, wobbler, poppers m.m fick sin givna plats.

Efter runt 6 timmars organisering och bärande blev boden som en dröm! Nu kan man gå runt och hitta det man ska ha hur enkelt som helst!

Nu gäller det bara att hålla det så….

 

Men i allt detta allt detta arbete såg jag hur mycket prylar man egentligen har!

Man har både beten, rullar, väskor och spön för varje typ utav fiske.

Bild.1.1

 

När jag började med denna vansinniga hobby fick alla mina prylar plats i den lilla garderoben på rummet och man hade en fiskeväska och endast ett par spön.

Det var en enorm glädje att få lite fickpengar och cykla hela vägen från Trollhättan till Vänersborg för att ”storhandla” fiskeprylar.

Jag förde även en detaljerad fiskedagbok där jag noterade alla inköp , just för att se vad för värde jag hade stående i garderoben….

 

Men jag pratar knappast för mig själv när jag säger att nya fiskeprylar är skitkul?

Varje år när katalogerna kommer ut och man kan kika på nyheterna, för att sedan inhandla nya och fräscha prylar!

 

Av alla hobbys och sporter, så tror jag starkt på att vi sportfiskare är dom mest prylgalna, håller ni med?

Marknaden innom sportfiske utvecklas ju så himla snabbt och nya sätt att tänka, samt nya tekniker/metoder växer fram hej vilt!

Är det inte kul när man får det där paketet man väntat på eller kommer hem med en påse full av fiskegodis, för att sedan sätta sig ned och lägga i betena i sina rätta lådor eller att spola upp ny lina på den nya rullen??

 

Det bästa av allt är när dagen äntligen kommer när man kan testa allt man köpt, se exakt hur det där betet går eller hur spöet känns när man drillar fisk!

IMG_7316

 

Ända sedan jag började bli biten av bacillen var jag som tokig efter fiskeprylar, medans mina tjejkompisar tyckte att kläder, smink och hårprodukter var det allra bästa att lägga pengarna på. Jag missade den biten, jag förstod liksom aldrig tjusningen ordentligt…

 

Visst, jag handlar kläder och jag sminkar mig. Men jag handlar kläder när garderoben börjar bli sliten eller kanske om jag ska på någon fest ibland, smink däremot är den tråkigaste shoppingen jag kan tänka mig…!

 

Jag sminkar mig när jag ska ut bland folk och lite extra om det är fest, för jag är ju trots allt en tjej som ibland önskar att vara lite mer feminin än i vadarbyxorna… Men att handla det där sminket ska vara billigt och gå fort som fan, bara när grejerna är slut….!

DSCN5297

 

Glädjen av att ha köpt en ny Simms fiskejacka eller ett nytt spö som ser sjukt häftigt ut, är 110 gånger bättre än att komma hem med ett par jeans!

 

Hur mycket fiskeprylar har ni?

Vad handlar ni mest av?

Vad är det roligaste att gå till fiskebutiken för att köpa?

Vad har ni på inköps listan för iår?

 

Jag älskar att höra vad andra gillar, så svara iväg är ni snälla!

 

Men nog om shopping prat och den konstiga faschinationen av små figurer i plast eller gummi…

Jag har fått hem ett härligt gäng med nya prylar som jag tänkte presentera och som jag tror kommer att vara riktigt heta för vårens fiske!

 

Savage Gear 3D Bleak:

Denna lilla shad från Savage Gear finns ju på marknaden sedan tidigare, men nu har dom dratt till med ytterligare heta färger!

Shaden kommer i 3 olika storlekar, så den passar allt från abborr jiggning till gäddfiske.

Gummit är otroligt mjukt och den har en ettrig gång, vilket ges av den runda paddle tailen.

Detta bete har gett mig många abborrar och gäddor i året som gick, så jag ser mycket fram emot att testa dom nya färgerna på abborre, gädda och havsöring!

SG 3D Bleak.

 

Savage Gear TPE MayFly:

 

Denna lilla luringen såg jag demonstrerad för första gången i sommras, på den amerikanske fiskemässan ICAST av Mads Grosell.

När jag såg hur detta lilla gummi bete gick i vattnet och hur det kunde fiskas, tänkte jag öring med en gång!

Denna lilla krabat passar ju hur bra som helst ihop med UL-prylar eller med ett kastflöte!

TPEMayFly.

 

Shimano Yasei Pike Casting:

 

Serien Yasei känner vi ju till från förr, en serie Shimano har producerat för dom kräsna fiskarna som håller på med specialmetoder för predator fiske.

 

Spöet ser helt sjukt bra ut, men har dessutom en klinga som gör att du får riktigt bra kontroll över hur dina beten går i vattnet, känner av hugg och drillar fisken bekvämt.

Den har också Fuji K-Type Alconite spöringar, dessa förhindrar att linan trasslar in sig i ringarna vid kast och slack.

Spöet har kastvikt på 40-120 gram, perfekt för större beten, den har också en perfekt längd på 250 cm.

Detta spöet ska få kört sig ordentligt på vårgäddorna och även sommartrollingen!

Yasei Pike Casting

 

Shimano Stradic FK HG:

 

När det gäller rullar, och speciellt haspelrullar, finns det ett märke som står ut med både design, funktionalitet och kvalitet: Shimano!

 

Den här nya och supersnygga haspel rullen Stradic FK HG har blivit ordentligt putsad på.

Den har uppstått från det nya konceptet HAGANE, vilket gör ger den en varig prestation och hållbarhet för en som kräver en hel del av sina rullar.

Stradicen har en styv hybridkropp i XGT-7 och aluminium som ger optimalt skydd för X-ship systemet, som arbetar ihop med det stängda S A RB- kullagret för en lätt invevning och max kraft.

Bromsen går att finjustera och är vattentät och 100% att lita på.

Hög utväxling är en självklarhet coh dessutom är den designad för att ligga tätare upp mot spöet, som ger en bättre balans.

 

Alltså, jag har precis fått en ny favorit och denna rullen i olika modeller kommer att få följa med mig på gäddfiske, havsöringsfiske och på allt det lätta fisket!

画像 036
画像 036

 

 
Skitt Fiske

2 thoughts on “Prylar, Prylar och Prylar!

  1. Hej Emma! Här kommer ett sent svar, läget är bra och jag fiskar typ hela tiden. Hoppad det är bra med dig och Atle, av bilderna att döma är det gräddfilen hela vägen 😃. Det har varit mycket predatorfiske under en längre period men det börjar rycka i metetarmen lite nu, det har ju egentligen alltid varit själva hjärtat / Mr Smith – Magnus

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s