En halv meter abborre!

Detta inlägget kanske kommer en vecka senare än vad det skulle…

 

Men iallafall, som ni vet har jag fått lite dille på det här med flytringsfiske!

När man dessutom har hittat en ny, helt sjuk, abborresjö så blir det ju bara värre.

img_2365

 

Vi alla sportfiskare har ju våra egna mål – nå olika vikter och längder, så många arter, ta den arten på en viss teknik osv.

Ett utav mina mål, som jag har haft länge, är att ta en abborre som mäter en halv meter (50cm).

Jag har fiskat aktivt efter denna drömfisk i många år, jag har varit nära drömgränsen flera gånger, men det har tagit tid och energi.

 

Så, förra Onsdagen bjöd jag med fiskekompisen Sten till detta hemliga vatten. Sten är en duktig abborrfiskare och sist vi var ute (före sommaren) fick jag lite stryk när vi jiggade abborre. Jag skyller på att jag var guide…. Mitt fiske var inte så viktigt, jodå…nejdå..jodå..nejdå!

 

Men Sten fick iallafall låna en lånad flytring och vädret lovade gott med ett stabilt lufftryck och värmande sol.

Det tog inte lång tid före vi lokaliserade ett stim, som strök runt ett näckros bälte i anknytning till en liten brant.

Första abborren mätte 46cm, dagen börjar ju bra!

Stens jigg blev också attackerad – av en lite tunnare abborre på 43cm.

 

I denna sjön verkar det som om abborrarna cirkulerar runt sjön, med vissa stopp platser.

Så jag gav inte upp på detta näckros bälte, när jag kastar längs med vegetation känner jag ett sånt där riktigt stumt och hårt hugg när jiggen faller mot bottnen – Alla ni ihuga abborrfiskare vet precis vad jag pratar om! Ni kan helt säkert känna det i armen bara av att läsa detta…

 

Här var det ingen tvekan om att det var en stabil och stark fisk som hade tagit jiggen!

Det är ju så pirrande när en abborre rusar och drar ut lina…!

 

Efter att ha blivit bogserad runt lite granna ser jag en grov rygg som bryter ytan. Tankarna flyger ju runt i huvudet – Hur stor är den? Är det drömborren?

Väl i håven skådar jag den längsta abborren jag fångat!

Jag mäter den om och om igen, detta monster av abborre är rätt över 50cm!

img_2352

 

Ni vet den där känslan som får hela kroppen att skaka, du drabbas av en hejdlös fnittrings attack och du beter deg som en liten tramsig flicka som precis har fått nya prinsess skor?

Precis det hände, fast lite värre…

Drömmen var nådd, jag hade äntligen fått en abborre på 50cm!

 

Tyvärr saknade denna fisken det där köttet som gör den riktigt tung! Den hade rygg och ganska bra mage, men bredden var inte helt där… Men det spelar inte en jäkla roll för mig, den var 50cm+!!

 

Sedan sist har det inte bara kommit upp en 50plussare, men flera fina borrar på mellan 46-48 cm utav denna lilla sjö. Fantastisk roligt att få nys om ett sådant vatten, och sedan knäcka koden!

img_2308

 

Med denna lilla historia sagd, får det mig att tänka över hur mycket man egentligen kämpar för dessa drömfiskar.

img_2375

En del folk kanske tror att vissa fiskare bara hämtar dessa monster… Men faktum är ju att man lägger ned otroligt mycket tid för att nå sina mål.

 

Man lägger inte bara tid på vattnet, man lär sig hela tiden att bli bättre på vissa tekniker, man lär sig hur man ska fiska av platser, man blir plågad av väder, man lägger pengar på det… Med andra ord – drömmar kommer inte gratis. Men en sak som är faktum; ihärdighet och styrkan att inte ge upp, det lönar sig!

 

Det är ingen fiskare som bara har den där naturliga turen att han/hon får drömfiskar så fort dom kastar ut betet. Bak all framgång ligger ett enormt slit och en nästan vulgär dedikation.

img_2320

 

Denna framgången som har blivit upp arbetad genom hårt arbete genom längre tid blir kanske bortglömd bland andra fiskare då och då. Då växer en svartsjuka fram – personen med denna dyrt betalda framgång ska slaktas lite… Jag har inte upplevd detta så mycket själv, bara hintar om det då och då… Men jag har där emot sett det via sociala medier och likande…

Ni som känner att svartsjukan börjar smyga sig på – Ni kan också bli så bra och få den framgången, men då måste ni spendera minst lika mycket tid på vattnet som ni gör vid datorn!

 

Unna varandra drömmar och framgång! Är det inte därför vi håller på med fiske? För att nå nya mål, testa något nytt och lära av andra?

Försök inte hitta fel i andras fina fiskebilder eller historik, gör det bästa med ditt fiske istället!

Var glad för dom som får betalt för sin insats!

 

Guida någon till en stor fisk, hjälp varandra!

Jag garanterar att känslan av att guida någon till ett vatten och detta ger resultat för denna person och att se den glädjen är minst lika roligt som att fånga fisken själv!

img_2364

 

Men iallafall, jag vill tacka alla er (otroligt många!!) som gratulerat mig med min 50 plussare och verkligen visat fiskeglädje tillsammans med mig! Jag blir ju jätteglad!

 

I nästa inlägg vill jag dela med mig lite till andra abborrefiskare och visa er lite tips, och dessutom mina personliga favorit jiggar. Håll utkik!

 

Think Fishy/

Emma

4 thoughts on “En halv meter abborre!

 1. Riktigt fin fisk, grattis! 🙂 Blev lite nyfiken på din belly boat, vart har du köpt den och kan men se en video någonstans för att se hur den funkar och så??

  Like

  1. Tack Dennis!
   Ja, den är riktigt fin!
   Jag har köpt den av en bekänt som för dessa i Norge. “John Morgan” telemark heter firmat! Tydligen så kommer det inte in nya på lager förrän i April…. Men hojta till så kan jag sätta dig i kontakt med firmat :)!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s