Det är något speciellt med Nord Norge…

Efter att nu ha betat av lite arbete och emails kan jag äntligen lägga upp ett blogg inlägg!

Som ni läste i slutet av förra inlägget har jag spenderat en vecka uppe i Vesterålen, Norge.

Grunden till att jag var där var för reportage och tagning av bilder, så jag kan tyvärr inte avslöja en full fiske rapport eller något sådant (eftersom detta kommer att publiceras i flera artiklar runt om i Europa…). Här har ni några flamsbilder, som INTE kommer publiceras ialla fall!

img_2504

Men! Nord Norge – Det är något speciellt här uppe, även om jag inte är någon stamgäst på dessa bredgrader.

Men med den fantastiska naturen, friska luften, tanken om att här kan vad som helst smälla på i änden av linan – gör detta till (i mina ögon) ett utav världens mest fantastiska ställen!

img_3117

Nu var det dessutom första gången jag var här uppe så “sent” på året, så Vesterålen bjöd på alla sina vackra höstfärger och en speciell friskhet i luften. Det jag kan avslöja om denna veckan uppe i det magiska landskapet är att det var en fantastiskt trevlig vecka med fina upplevelser, otroligt trevliga människor och även lite flams!

Som sportfiske journalist på en sådan resa måste man hela tiden tänka bilder och  ibland också sträcka sig lite extra för att få tag i vissa bilder.

Runt Nordic Sea Anglings nya camp här uppe var det en fantastisk utsikt, rätt vid sidan av boendet var två berg – ett lite mindre och ett lite större… Det var inte svårt att föreställa sig hur utsikten över fjorden och dom höga fjällen skulle vara där uppe…

Så efter en regning dag på havet bestämde jag mig för att klätta upp på ett utav dessa berg, i hopp om att ta några snygga utsikts bilder. Jag sa väl att det var en regning dag? Bra… För detta tänkte jag inte på då jag, iklädd jogging skor och jeans, började min vandring upp… Det tog väl inte mer än 30 sekunder, så var allt från magen och ned totalt pisseblött!

Här skulle man ju tänkt längre…..

Men inte nog med det – Det är sjukt hur det visuella bedrar ibland! En backe som ser ganska enkelt att ta sig upp för på avstånd, kan faktiskt vara en vertikalt vägg med trän och gräs som man får dra sig upp med… Att denna vertikal vägg var dessutom mycket längre än vad jag trodde, gjorde det hela mycket “spännande”…!

Väl uppe på toppen, med lungorna på utsidan av kroppen, var det ändå värt det! Här kunde man ju se hela världen, typ…

Ovanför mig cirkulerade också en massiv havsörn och tystnaden här uppe var bara sagolik!

Men så skulle man ju ned igen… + att man glömt att man har en gnutta höjdskräck… Det var liksom ingen backe ned… Det var bara häng, där backen gömde sig gott…!

Det var nog ingen graciös bild av mig när jag ramlande och glidande, med skäcken i ögonen, kom ned för berget i relativt hög hastighet! Men, men… en “vanlig” dag på jobbet…

Jag var dessutom imponerad av gänget på Nordic Sea Angling, alltså dessa grabbar har stålkontroll på vad dom håller på med! Dessutom är dom ganska trevliga!

Ett annat plus med att få sådana här uppdrag är mötet med nya människor och alla hysteriska historier man får höra!

Jag tror den historien som jag garvade mest åt var från praktikanten Emmanuel – När han fiskade och kastade över till grannens vatten i ån för att nå den bästa fiskehålan… Detta gillade inte grannen och smög därför upp bak busken, startade högtryckstvätten och köttade på mot grabben! Klockrent!

img_3150

Men ialla fall – Tack Nordic Sea Angling med gänget och min fiskepolare Andreas som gjorde en veckas arbete utomordentligt trevligt!

 

Think Fishy/

Emma

One thought on “Det är något speciellt med Nord Norge…

  1. Ska bli spännande och se resultatet , var det detta som johan på Nordic var med och filmade? Han kommer till å på fredagen förra veckan och berätta att han filmat ?. Håller med om att det är mycket natur att ta in ,måste liksom smälta in ett par dagar och fisket är ju oxå extremt häftigt . Hoppas du lägger ut när resultatet är klart så man kan se hur allt blev. Du kanske ska gå en klättrings kurs😄 Så du minskar risken att falla😊. Tack för lite kul läsning Med vänlig hälsning, pierre

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s