Instängd av vintern…

Nu är det så att jag hade jättestora planer för denna hösten… Alltså den där seriösa sortens planer… För gäddfiske…

Jag hann ju med lite iallafall, för en vecka sedan blev det två turer ut på favoritsjön som brukar ge någon fet höstgädda.

En fet höstgädda kom upp, men det var min kompis Andreas som nöp denna rätt framför mina ögon. Ni kan ju gissa vem som satt och fnittrande hånade mig resten av dagen då…

Gäddan tog en liten jigg på ett underdimensionerat spö och vägde 10 kilo.

tirs1-1

En riktigt fin höstfisk! Jag blev dock utan dessa meterlånga krokodiler, på båda turerna.

Någon form utav as blev tappat rätt under båten dock, sista dagen… Men jag vågar inte gissa på någon vikt eller längd.. Det är bäst att bara glömma den händelsen!

img_3474

Men iallafall – Fisket i sjön gav en stora förhoppningar om ett lyckat höstfiske och produktfotograferingar och så vidare! Hösten varar ju ända fram till jul, tänkte jag. I flera år på rad har hösten vart mild och endast flytande nederbörd, och detta kan man hantera om man är sugen nog!

Varken bil, båt eller altan var förberedd på någon form utav vinter. Då jag tidigare i veckan kollade väder prognosen och jag trodde yr.no ljög som vanligt – snöstorm i helgen?

Men för en gång skull hade dom rätt, jag såg på torsdagen årets första snöflingor på löprundan och kände en viss panik känsla av att nya vinterdäck måste inhandlas och sättas på!

Denna dåliga planering resulterade i en 3 timmars väntan utanför verkstaden TIDIGT på fredagsmorgonen… Alla andra hade ju planerat lika dåligt som mig?!

Medans jag sitter och väntar på att få nya däck, ser jag dom där mörka och tunga snömolnen…. Nu var det allt i sista sekunden! Men det var inte förrän i Lördags som vädre verkligen visade att hösten var för fjollor… slask-snön hällde ned och jag såg hur snön steg, centimeter för centimeter…. MEN! Det var ju plusgrader, så detta smälter ju bort om ett par dagar så att båtrampen är snöfri i veckan!

Men ack så fel jag hade. Dagen efter var det plötsligt minusgrader, inte bara en eller ett par, det var snorkallt! Snorkallt är det fortfarande idag och denna kyla ska liksom hänga kvar en stund…. Båtsäsongen är officiellt över för iår, insåg jag igår…!

Med arktisk kyla och snöstormar kan man inte utnyttja lyxen med att arbeta ute på vattnet… Det är nu kontorstiden verkligen börjar!

Så, då passade det perfekt igår att starta produktfilmningen för Mustad!

Jag märkte fort att detta har jag inte gjort på en stund och jag har, för eran underhållning, klippt ihop bloopers och hur töntigt sånt här kan bli….

Så, jag bjuder på denna och hoppas att kanske lite skratt kan hålla er varma i den nyanlända vintern!

Snart ses vi på isen…..

Think Fishy/

Emma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s