Vintern är inte så tråkig…

Jag har vart jättedålig på att blogga det senaste… Jag vet, dåligt gjort av mig…

Jag har säkert ursäkter för detta, typ att det inte blivit så mycket fiske… men skit i det, nu har jag fått isfrossa!

Normalt när isarna lägger sig och temperaturerna ute gör att soffan inne i värmen känns extra lockande, ja då blir jag lite deppig… Fisket efter gäddor och abborrar med båten är oaktuellt för några månader… Springa runt på isen och frysa om fingrar och tår har liksom aldrig legat varmt om hjärtat.

img_3992

Men nu har det lagt sig is, bra is dessutom! Som tur är har inte snön kommit än heller.

Så just nu är jag faktiskt riktigt taggad på isfiske!

Så denna veckan har jag släpat med mig både mopsen och kompisar ut på den helt blanka isen! Med fickorna fulla i värmekuddar och typ 5 lager med kläder på mig.

Det som har lockat mig mest är ismetet efter gädda.

img_4087

Så två olika sjöar har jag hunnit att testa, men bara två gäddhugg som resultat… Antingen har dessa sjöar lidigt utav en kraftig nedgång i gäddbestånden, eller så är det jag som vart borta från ismetet för länge och typ är nybörjare på nytt…

Men iallafall, igår var det en sådan där fantastisk dag på isen! Isen var så klar att man kunde se bottnen i de grunda vikarna, inte en vindpust och en låg December sol som värmde i ansiktet.  Ladda med sprillans ny isfiskepulka, ismete set och ett pimpelspö bar det ut på sjön.

img_3990img_4028

Med lite korvgrillning, varm glögg och bullar blev dagen utomordentligt mysig!

Olika djup testades och ett itensivt letande efter vattnets gäddor har lämnat mig med en viss träningsverk i överkroppen. Alla ismetare med 200mm borr känner garanterat igen sig i detta…

Men denna fantastiska dag bjöd endast på pimplade abborrar med en topp på ca 350 gram, ingen jätte alls, men roligt för väninnan Josephine som är nyfrälst fisketjej med nytt PB på abborre!

Så har vi ju December dagarna – även om man går upp och är ute vid sjön när solen går upp, är det mycket begränsat med antall timmar i dagsljus… Otroligt frustrerande när man har isfiske frossa!

img_4085

Men något som är säkert är att denna vinter kommer jag troligtvis slå rekord i antall dagar ute på isen! Nu ska det pimplas och ismetas så hårt att jag får kväljningar bara jag slår blicken åt ett isborr…!

Den kommande helgen består dock utav hela TVÅ julbord, men jag ska göra mitt bästa för att hålla huvudvärken i schack och ta en tur ut eller två…

Think Fishy/

Emma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s