Sammanfattning av fiskeåret 2016.

Då är vi 6 dagar in i ett nytt år – 2017. Det känns som om vi precis gick in i 2016 dock, tiden flyger fortare og fortare för varje år!

På själva nyårsafton för nästan en vecka sedan, satt jag och min man över en god flaska med champagne och reflekterade över vårt år ihop, vi båda kunde sammanfatta 2016 som ett otroligt fantastiskt år – på alla håll och kanter!

Men jag sitter inte här för att skriva om mitt privatlivs år, utan nu ska vi reflektera över fiskeåret 2016!

Året 2016 måste jag säga, började ganska trögt på fiskefronten – isarna var kassa och lilla Sandefjord härjades av stormar. Men så kom våren och havsöringsfisket drog igång på riktigt.

Från 2016 kan jag nog inte skryta om ett hysteriskt antal havsöringar, men snittet var riktigt bra!

img_6916

Så öppnade sig sjöarna ordentligt och ett mål jag hade för 2016 var att satsa mer på abborrefiske! Det kan jag säga med handen på hjärtat att 2016 har vart ett riktigt abborreår! Jag har nog aldrig upplevt ett år med så många storabborrar i håven som 2016.

 

Dock har jag lagt ned många fler timmar på just dom randiga riddarna… I bekanta och helt nya vatten. Upptäckten av den lilla skogssjön var en rejäl höjdpunkt fiskemässigt – Att knäcka en kod i ett främmande vatten är en riktigt bra känsla!

img_2255

Så blev också fisket efter dom feta vårabborrarna i favoritsjön riktigt lyckat och den årliga resan till Danmark gav också riktigt tjusiga fiskar – Så 2016 har på många vis varit abborrens år för mig!

img_2314img_2331

img_2345img_2407

img_2351img_2375

img_6961img_3439

img_3376

Men om vi ska peka ut den största höjdpunkten så var det nog resan upp till Mehamn – efter en veckas fiske med endast en fin hälle tappad, så satt den absoluta drömfisken i änden av linan! En vacker varelse på 162 cm, som nästan fick  mina tårar att börja spruta av lycka. Det var en känsla som jag tror är ganska unik för fiskare og jägare – När man får den där frossan, man kan inte ens stå upp för att benen bara ger efter! Man kan inte prata utan att rösten skakas sönder! Leendet försvinner liksom inte, man får ont i ansiket! Även om man drar en vurpa eller upplever något annat obehagligt, så gör det liksom ingenting! Den känslan…

img_0840

Så har det ju vart ett par längre resor – den årliga till Florida och fisket i The Keys som alltid är lika roligt! Ny pers på Goliath Grouper blev det också!

img_1114

Australien – troligtvis årets största äventyr! Upplevelserna i Outbacken och detta fisket är oförglömligt!

img_1514img_1638

I höstas hade jag också stora planer om att hårdsatsa på gäddorna – men snö och generellt surt väder såg till att det inte blev något av…

img_3210

2016 har varit fullt utav fantastiska och nya fiskeupplevelser, men jag ser också tillbaka på detta året som ett år fullt tålamod. Jag har lagt många timmar ute vid vattnet och jag har verkligen fått testa mitt tålamod. Det är många utav många fisketurer jag kommit hem tomhänt. Men det som har varit speciellt med 2016 är jag inte gett upp, jag har liksom upptäckt något nytt med mig själv – Förr blev jag ganska otålig med ett par timmar utan hugg, men nu är det som om jag kan vara ute en hel dag, utan hugg, men ändå inte vilja ge mig…. En “kvalifikation” jag definitivt vill ha med mig i 2017!

Så, 2016 – Abborrens och tålamodets år!

Men så står vi ju här nu, med ett helt sprillans nytt år framför oss, ett helt år med nya upplevelser som väntar på att upplevas!

Jag har en känsla av att 2017 kommer vara ett minst lika bra år, men det kommer bli lite annorlunda!

I 2017 ska jag vara mer hemma och njuta utav det fantastiska fisket här i Skandinavien! Detta kanske låter tråkigt i förhållande till resor runt om världen, men jag tycker detta ska bli så spännande, att verkligen ha all denna tiden hemma för att knäcka koder i egna vatten!

Men iår ska abborrarna få vila sig liiiite iaf…. Inte mycket, men lite… Detta året ska bli gäddans år!

Men nyårslöften då? Det ska man ju ha, eller hur?

Ifjol hade jag träning som löfte, vilket jag höll och la mycket tid på… Jag ska absolut inte ge upp träningen som fått mig att må så bra, men fisket ska få en mycket större plats än hardcore träning.

img_2392

Så mina nyårslöften är:

  • Mer fiske!
  • Vara mer ute generellt!
  • Ta ut så mycket jag kan av varje dag!
  • Jag har det alltid ganske roligt, men jag ska ha det ännu roligare!
  • Mitt fiskefokus ska ligga på området hemma!
  • Umgås mer med likasinnade!
  • Njuta livet ännu mer!

Jag tror jag kan hålla dessa löften… Ganska resonabellt tycker jag…

Vad har ni för nyårslöften?

Så till slut – Jag vill också komma med ett stort tack till alla läsare och följare, jag uppskattar verkligen er och att ni finner interesse i min blogg och mitt fiske! Jag önskar er allt det bästa i det nya året!

Ooh, en grej till! Jag har äntligen blivit lite modernare och skaffat Instagram!

Följ gärna: emmathinkfishy!

Think Fishy/

Emma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s