Förbannelsen är bruten.

Ja, det var ju inte precis I går jag bloggade senast… Det har väl sina orsaker, antar jag.

Men med först en bruten hand och ett jätteläckert, rosa gips som förhindrade allt vad fiske hette, var jag väl inte den som gav mig ut i båten först.

Men grejen var att när gipset var borta och min hand hade någorlunda funktionalitet igen, trodde jag att fisket skulle gå över alla förväntningar! Men ack, så fel jag hade…

“Det är den konstiga våren vi har haft, med temperaturer upp och ned osv…” Tänkte jag.

Vid flera tillfällen var jag på rätt plats vid rätt tid, enligt allt det teoretiska. Men allt som högg var otroligt smått och dom rejälare huggen jag hade, ja… Dom tappade jag.

IMG_5192

Jag började mer och tro på att någon sorts förbannelse vilade över mig. Alltså, dom gångerna när jag äntligen kände det där bättre tungunget, så forsvann det lika fort… Med andra ord: Jag fick bara småfisk, eller blanka och när jag väl krokade en bättre fisk så tappade jeg den…

Kanske mitt rosa gips hade fått någon sorts Voodo behandling…?

Alla runt mig drog fisk efter fisk, fina jäklar dessutom! Men inte jag… Inte något att visa fram sedan i Mars (!!).

Men fiske kan ju också vara fiske, såklart! Det är under dessa tider man inte får ge upp, oavsett hur frustrerande denna sporten faktiskt kan vara!

Just i dag känner jag mig 100 kilo lättare, i dag går jag runt med ett leende! Jag bestämde mig nämligen för att köra på ännu hårdare och ge mig iväg sådär otrevligt tidigt (något som jag egentligen hatar ganska mycket…).

I första kastet högg det till på en vit jigg, fisken bara stod och gungade. Men så kom slacken… Ja, förbannelsen har inte brutits ännu…

Någon halvtimme senare kom ett rejält hugg igen, jag var osäker på om detta var en fin gädda eller en stor gös. Fisken rusade våldsamt runt båten, så försiktigt har jag nog aldrig drillat en fisk förr!

IMG_5249

Efter en mycket fokuserad fight och skräcken om att tappa ännu en fining, får jag faktiskt håvat en gädda över metern! Jag kände bara hur allting blev lättare…

Men jag vågade inte hoppas på något mer… Det kunde ju bara vart en “glitch” i förbannelsen…

 

Men plötsligt var det som om isen var bruten, nästa kast bjöd på en gädda i samma storlek (något tunnare)! Jag kände nu hur lugn jag blev – förbannelsen var faktisk bruten, det är nu jag ska vara nöjd!

IMG_5271

Så småningom utöver morgonen dog batteriet på Deeper ekolodet (hyr båtar), och jag som skulle hitta till gös grundet… Men med ett par blickar på en djupkarta och träd vid land, kontrollerade jag djupet med ankaret och det visade sig att jag hamnade spot on!

Redan i första kasten kom det brutala hugg, men ingen krokades… Den där förtvivlan började återigen smyga sig på. Men en stinger, ny jiggkrok och superlim kan göra underverk!

Som en Blixt från klar himmel förvandlades grundet till ett gös inferno! Det högg liksom överallt! Några krokningar gick åt fanders, men med 5 gösar (5,2 kg på topp) i båten var jag i en drömvärld.

IMG_5311

Att ett av mina senaste mål bled nådd gjorde denna morgon helt fantastisk (jag ville nämligen ha en gös över 5 kilo på klassiskt jiggfiske…)!

Jag kan nu fiska igen, jag kan till och med få fisken helt in till båten utan att tappa dom… Förbannelsen är nu bruten!!

Det är fruktansvärt längesen jag uppskattat fingrar som inte slutar att blöda och som svider så fort dom får vatten på sig, som jag gör nu… Flera trasiga fingrar tack (bara inte ett rosa gips till…)!IMG_5326

PS. Jag beklagar över bilderna… Det är inte den standarden jag foredrar… Men med fiskefrossa, ett frånvarande stativ och självutlösare blir även en sportfiske journalist helt nybörjare…. 🙂

Så till alla er som befinner er i liknande situationer – Ge aldrig upp, det är nu ni ska växla upp, gå utanför era komfort zoner!

 

Think Fishy/

Emma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s