3 dagar bland fjordar och berg.

Ja, det var ju inte precis i går jag skrev ett blogginlägg…

Men förra veckan var det dags för ett utav årets höjdpunkter enligt mig – En tur upp bland fjordar och berg, nämligen Åndalsnes.

Jag har besökt detta ställe många år och det är en plats jag känner att jag måste tillbaka till med jämna mellanrum.

Varför? Jo, både för att jag tycker att det är ett utav Norges vackraste ställen och för att det alltid är så trevligt att fiska i hop med guiden John Kofoed (ägare/grundare av Rauma Jakt & Fiskesafari).

IMG_0163

Denna gången bestod sällskapet dessutom av min syster Maria (som är en nyfrälst fiske och jakt tjej), med hennes sambo och hans dotter.

Målet när vi kommer upp hit är alltid en stor sej på speedjigging! Detta är faktiskt lättare sagt än gjort…

Väderkanalerna lovade egentligen nästanhelt vindstilla förhållanden, men som man erfarat många gånger i år – Så stämmer ju inte detta för fem öre!

IMG_0153

Vädergudarna i Åndalsnes bjöd på otrevligt mycket vind, vilket gjorde det otroligt svårt att hålla bra drifter för speedjigging efter dom råstarka sejarna… Det blåste faktiskt så mycket ena dagen att vi var tvugna att dra på utfykt istället för att fiska! Men att se Trollstigen och Atlanterhavs parken i Ålesund är verkligen inte fel det heller…

IMG_0221

Men iallafall så kom det upp några sejar, och som vanligt när man är ett gött gäng – blir det alltid frågan om fisketävling!

IMG_0151

Med en mini-flaska bestående av Prosecco i väskan varje dag ute på den blå fjorden (som vinnaren fick avnjuta på slutet av dagen) blev det blodigt allvar!

Jag trodde att jag skulle ha sådan tur att få avsluta varje fisketur med lite bubbel… Första dagengick allt som det skulle, men sen gjorde syrran något fruktansvärt – Hon köpte en “tur hatt” på Atlanterhavsparken! Denna hatt (som för övrigt var skitful) gav Maria vinsten sista dagen… Inte bara lite, hon spöade upp mig ordentligt!

IMG_0394

Vi försökte oss dessutom på rockorna som bebor de leriga bottnarna i Isfjorden. Dessa varelser är minst sagt lätta att fånga, men en rejäl kontakt hade jag… Men efter att ha känt de klassiska “rocka rycken” blev det slack lina och endast en söndertuggad sill kom upp!

Guiden John Kofoed var med oss i stort sett hela vistelsen och gjorde sitt allra bästa för att hitta fisk åt oss!

IMG_0168

Normalt brukar vi åka upp hit cirka varannat år, men det blir faktiskt ännu en tur nästa år vid samma tid! Även om fisket ibland spelar en ett litet spratt, är detta ett fantastiskt ställe att bara vara på!

Så – Vill du se det något utav det bästa av Norge, ha chans på stor sej och andra roliga saltvattensarter, då är Åndalsnes “The place”!

Kolla in Vloggen från resan:

 

Think Fishy/

Emma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s